Jun 2011 16

Inte på grund av sjösjuka (som tur är), utan av slag, kryss, lovart och alla möjliga konstiga benämningar som jag aldrig hört talas om tidigare. Miriam och jag hade vår första träningsdag i veckan tillsammans med Solidtango racing – vilket dessutom var vår allra första tur i en segelbåt. Någonsin. Det var första gången vi satt i ett färdmedel tillsammans och tittade på varann som två fågelholkar, nu var det vågskvalp istället för grussmatter – och någon konstig pinne att hålla i istället för en ratt. Vad är det vi har gett oss in på egentligen..?

När det var full action på båten och det skulle dras i tampar hit och dit, och fixas med seglen, lät det som en tävling i rappakalja mellan Karin, Diana, Johan och Stefan. Jag kände mig som när jag var liten och inte förstod när kompisarna pratade rövarspråk… Som tur var blev vi väldigt väl omhändertagna av de andra i besättningen, som pedagogiskt förklarade vad alla benämningar betydde, och svarade på en massa novisa frågor från två förvirrade rallybrudar.

Jag erkänner att segling är mer avancerat och tekniskt än vad jag trodde, det är fantastiskt hur mycket man genom erfarenhet och kunskap kan påverka båtens fart och färdriktning på olika vis. Miriam och jag har överlägset minst (läs: ingen alls) erfarenhet av alla i besättningen, men med hjälp av våra kära teamkompisar ska vi insupa så mycket kunskap som möjligt under dessa veckor som är kvar. Detta ska bli riktigt kul, det känns verkligen som att Solidtango har fått ihop ett kanonteam!

Tack allihop i teamet för en riktigt rolig och lärorik träningsdag, jag ser fram emot nästa!

/Ramona

Skriv en kommentar